Gentofte Fjernvarme bruger droner til at opdage utætheder og forebygge varmespild

Foto: Gentofte kommune.
dato

Gentofte Fjernvarme gør brug af moderne teknologi i form af droner til at forbedre fjernvarmesystemet.

Gentofte Fjernvarme indfører et innovativt tiltag hvor en drone, udstyret med et termisk kamera, overflyver fjernvarmenettet. Dette nye tiltag bidrager til en effektiv forebyggelse af varmespild.

Måden dronen fungerer på er ved at tage billeder af fjernvarmenettet, hvilket danner et termisk kort over det pågældende område. Varmestrålingen fra fjernvarmerørene i jorden bliver hermed synlig på det termiske kort.

En særlig egenskab ved dronen er dens evne til at detektere eventuelle utætheder i fjernvarmerørene. Denne information er yderst brugbar for Gentofte Fjernvarme, da de derved kan planlægge udbedring af utæthederne, og eventuelt undgå at lukke for varmen mens dette foregår.

Flyvning med dronen vil foregå i en højde på 120 meter, og det er værd at bemærke, at individer og køretøjer ikke kan identificeres på billederne taget af dronen.

Planen er at dronen sendes op i løbet af foråret, afhængig af vejrforholdene. Dette skyldes at termisk fotografering kræver bestemte vejrforhold for at fungere optimalt.

For mere information om dette initiativ, kan Gentofte Fjernvarmes hjemmeside besøges. Her vil yderligere detaljer om droneprojektet være tilgængelige.

Gentofte Fjernvarme går således forrest i brugen af moderne teknologi til at optimere og sikre effektiv varmeforsyning til Gentofte kommunes borgere.


https://gentofte.dk/om-kommunen/nyheder-og-presse/nyheder/2024-februar/gentofte-fjernvarme-overflyver-fjernvarmenettet-med-en-drone/
Kilde: Gentofte Kommune