Kontaktperson – socialrådgiver til Forskningsenheden ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Drømmer du om at bruge din faglighed og erfaring til at arbejde tværfagligt, forebyggende og familiefokuseret til gavn for familier, hvor en forælder lever med psykisk sygdom?
Så er du måske den socialrådgiver vi søger til et nyopstartet forskningsprojekt, VIA Family 2.0.




Projektet VIA Family 2.0
Cirka hver tredje voksen vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve psykiske problemer eller symptomer på en psykiatrisk diagnose. Når en forælder lever med psykisk sygdom, kan det i perioder påvirke hele familien. Op mod 310.000 børn og unge i Danmark vokser op i familier med psykisk sygdom.

Vi vil undersøge effekten af en familiebaseret, tværfaglig, forebyggende indsats, VIA Family 2.0, som tager udgangspunkt i den enkelte families ønsker og behov (videreudvikling af forskningsprojektet VIA Family).

VIA Family 2.0 indsatsen består af et tværfagligt team, der tilsammen har kompetencer til at imødegå familiernes mangeartede behov og samtidig tilbyde forebyggelse og aldersspecifik støtte til hvert barn i familien samt deres forældre.

Børn i alle aldre, som har forældre med en hvilken som helst diagnose, og som har haft kontakt med hospitalssektoren indenfor de sidste tre år, kan blive henvist til studiet, der afprøver VIA Family 2.0 indsatsen.

Familier, som randomiseres til den familiebaserede indsats VIA Family 2.0, får tildelt en kontaktperson til koordinering af al kontakt, samt en grundpakke med familiesamtaler/psykoedukation (tilpasset barnets alder) og mulighed for tilvalg af børnegruppe, forældrestøtte, partnerstøtte, tidlig børne-unge psykiatrisk vurdering, socialrådgivning og familie til familie-støtte. Alle elementer tilbydes altid på baggrund af familiens aktuelle behov og motivation, børnenes alder og mindstemiddels princip.

Indsatsen VIA Family 2.0 afprøves i sammenligning med standardbehandlingen og hører under Forskningscenter for FamilieBaserede Interventioner (FBI), hvor der i perioden også vil foregå andre forskningsaktiviteter. Forskningscenteret er etableret med støtte fra en lang række danske fonde.



Om jobbet
Som kontaktperson arbejder du som hele familiens kontaktperson med støtte ud fra familiens behov og ønsker. Du vil møde familierne, hvor de er i de forskellige arenaer, som de færdes i både som samtalemedarbejder og tovholder for familien. Du er tovholder for familiens kontakter såsom psykiatrien, kommunen og indsatser i civilsamfund.

Du har fokus på familiens ressourcer og styrker, tænker forebyggelse og arbejder med både individet og familien. Du har lyst til at arbejde manualbaserede og har lyst til at facilitere grupper.

Du arbejder som en del af et team bestående af tre socialrådgivere, hvor den ene også fungerer som teamleder, og de to andre er beskrevet i dette stillingsopslag, to pædagoger, to psykologer, to sygeplejersker med psykiatrisk erfaring og en sundhedsplejerske.

Ud over ovenstående skal du i det tværfaglige team bidrage til

  • At sikre det socialfaglige perspektiv på behandlingskonferencer, herunder det kommunale perspektiv.
  • Sparring og vejledning af socialfaglig karakter – både til familier tilknyttet projektet og til teamets øvrige medlemmer.
  • Varetagelse af diverse socialfaglige opgaver i samarbejde med familierne, fx ansøgning om enkeltydelse, tabt arbejdsfortjeneste, fondsansøgninger, hjælp til samarbejde mellem skilte forældre.
Et kerneprincip i VIA Family 2.0 er fleksibilitet: Det betyder, at familierne skal mødes med høj grad af fleksibilitet, både i tilgang, sammensætning af forløb, mødesteder og tid, hvorfor der indimellem må påregnes arbejde, som ligger udenfor almindelige arbejdstider.

Projektet ledes af Forskningscenter for FamilieBaserede Interventioner, et samarbejde mellem Psykiatrien og Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden samt Forskningsenhed for Børne- og Ungdomspsykiatri og Center for Pårørende i Region Nordjylland. Centeret ledes overordnet af professor Anne A. E. Thorup. Leder i Region Nordjylland er professor Marlene B. Lauritsen.

Der vil være et tæt samarbejde mellem teamet i Region Nordjylland og i Region Hovedstaden.

Stillingerne er geografisk placeret på Rigshospitalet, Henrik Harpestrengsvej 11, 3. sal., 2100 København Ø.



Vi tilbyder
Vi tilbyder en spændende og afvekslende hverdag i et ambitiøst og nyskabende forskningsprojekt, hvor der også arbejdes på implementering efter endt projektperiode.

  • Et spændende job med ansvar og indflydelse på din arbejdsdag, samt for at sætte dit præg på teamet og jeres arbejde indenfor rammen af projektet.
  • Mulighed for at arbejde forebyggende.
  • Være med til at nytænke og præge psykiatrien og få sat børn og unge som pårørende på dagsordenen.
  • Uddannelse og faglig udvikling (herunder uddannelse i forældreprogrammet Triple P, Family talk og gruppefacilitering).
  • Et stærkt fagligt miljø, der vægter faglighed og refleksion højt.
  • Et ambitiøst forskningsmiljø.


Dine kvalifikationer
Vi søger en socialrådgiver, der brænder for at gøre en forskel for disse familier og har erfaring fra psykiatrien, med børn som pårørende og/eller familiebehandling.

Du har bred og opdateret socialfaglig viden samt praktisk erfaring med socialfaglige temaer og lovgivninger, gerne fra arbejde i den primære sektor.

Derudover lægger vi vægt på en medarbejder, som:

  • Har erfaring med familiearbejde, både på individ og gruppeniveau.
  • Kan arbejde systemisk og mentaliserende.
  • God til relationsdannelse, både med sårbare familier, kollegaer og samarbejdspartnere.
  • Fleksibel og kreativ i sin tilgang til arbejdet.
  • Kan arbejde selvstændigt og i team, herunder med respekt for andres faglighed.
  • Dygtig til at strukturere og samarbejde på tværs af både fagligheder og sektorer.
  • Har blik for helhedsorienteret sagsbehandling, er fagligt kreativ og kan tænke i alternative muligheder.
  • Har gode samarbejdsevner og besidder naturlig gennemslagskraft.
  • Kan koordinere tværfaglige indsatser og sætter fokus på ressourcer, inddragelse af netværk og civilsamfund.
Det er en fordel, hvis du har bil.



Ansættelsesforhold
Der er tale om 2 stillinger på hver 37 timer.

Vi ønsker, at du starter pr. 15. januar 2024 eller snarest herefter. Stillingerne er 2-årige med mulighed for forlængelse.

Du ansættes i henhold til overenskomst for socialrådgivere. Du er under ansættelsen omfattet af den til enhver tid gældende arbejdstidsaftale indgået mellem Regionernes Lønnings- og takstnævn og Dansk Socialrådgiverforening.

I henhold til lovkrav skal du ved ansættelse på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center forevise ren børneattest. Center for HR indhenter attesten hos Rigspolitiet med samtykke fra dig, når de udarbejder dit ansættelsesbrev.



Vil du vide mere?
Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om stillingerne kan du kontakte Sidsel Ingversen 51 29 02 18 sidsel.ingversen@regionh.dk og Anne A. E. Thorup 26 21 08 26, Anne.Amalie.Elgaard.Thorup@regionh.dk.

Læs om Forskningsenheden ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center her.

Læs og hør mere om Region Hovedstadens Psykiatri som arbejdsplads på job-i-psykiatrien.



Send din ansøgning
Ansøgning, CV og uddannelsesbevis sendes via linket senest den 31. oktober 2023.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 47/48, den 22.-29. november 2023.
Samtalerne vil foregå på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Forskningsenheden, Gentofte Hospitalsvej 3A, 1. sal 1th., 2900 Hellerup.



Om Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center (BUC) er en del af Region Hovedstadens Psykiatri. Centeret foretager udredning og behandling af børn og unge med alle former for alvorlige børne- og ungdomspsykiatriske lidelser. Centeret har to kliniske afdelinger: Afdeling Ambulant og Afdeling Døgn fordelt på flere matrikler i Regionen.

Herudover har centeret en række støttefunktioner og en forskningsenhed. Samlet er vi ca. 800 medarbejdere, der indgår i et tæt tværfagligt samarbejde om de ca. 13.000 og unge i alderen 0-17 år, der årligt ses i centeret. Nærmere information om Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center kan findes på BUC hjemmeside www.buc-regionh.dk.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gentofte Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - Afdeling Bispebjerg, Bispebjerg Bakke , 2400 København NV

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 31-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5924951

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet