Lokal ildsjæl går Caminoen for udsatte børn

Birgit Lyngby Pedersen (Foto: Gitte Meyer)
Profilbillede

Af Gitte Meyer

Den 17. september sætter Birgit Lyngby Pedersen fra Hellerup sig op i et fly med kurs mod Nordspanien. Her skal Birgit, hendes lokale vandrehold og 100 andre vandreglade danskere gå 125 km. på Caminoen for en god sag – nemlig for udsatte børn og unge!

Turen er kulminationen på et halvt års benhårdt indsamlingsarbejde og vandretræning.

I marts blev Birgit udnævnt som holdkaptajn for ’Hold Kbh. Nord’ i Børns Vilkårs nye, landsdækkende indsamlingsevent Gå for BørneTelefonen. Siden er det lykkes Birgit og hendes lokale vandrehold at indsamle mere end 400.000 kr.! 

Det har været et udfordrende halvt år. Holddeltagerne kendte ikke hinanden fra start. Nu har de skabt et vandrefællesskab og stablet massevis af arrangementer og events på benene for at samle ind til det gode formål; Birgit og holdet har bl.a. indhentet sponsorater, arrangeret koncerter, foredrag, lotteri, danseevents og middage. 

Den lokale holdkaptajn
Den 60-årige holdkaptajn, Birgit Lyngby Pedersen fra Hellerup, er mor til tre, selvstændig designhistoriker, projektleder og billedredaktør m.m. Kort sagt en kreativ kvinde med mange jern i ilden. Birgit har aldrig været typen, der tog på badeferie. Hun foretrækker aktive ferier, hvor hun enten ror eller vandrer. Så rollen som holdkaptajn for vandreprojektet har været som skræddersyet til Birgit. 

De vandrer for ’Gå for BørneTelefonen’
Gå for BørneTelefonen, som bliver afholdt af Børns Vilkår, er et vandrefællesskab, hvor vandrehold fordelt over hele landet samler ind til BørneTelefonen. De indsamlede midler går til at sikre drift og udvikling af BørneTelefonen. Sidste år havde de frivillige rådgivere over 55.000 samtaler med børn og unge bl.a. om svigt, mobning og ensomhed.

Ved siden af indsamlingen, træner deltagerne sig op til at gå et stykke af Caminoen i Nordspanien her i september – i alt 125 km. Det er første år, at Gå for BørneTelefonen bliver afholdt. Det sker igen i 2023.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Gitte Meyer.
Kilde: Gitte Meyer