Musikalske oplevelser og tankevækkende foredrag på Gentofte Hovedbibliotek

dato

Gentofte Hovedbibliotek byder på en række spændende arrangementer i slutningen af september og starten af oktober. Fra ukrainske folkesange og kædedans til dybdegående foredrag om Mellemøsten og dansk musikhistorie, er der noget for enhver smag.

Ukrainske folkesange og traditionel kædedans

Lørdag den 28. september 2024 kl. 13:00 kan du opleve Svetlana Nielsen og Nataliia Pylypenko, to musikere fra Ukraine, der spiller og synger et repertoire af ukrainske klassikere. Musikken vil tage publikum med på en rejse gennem Ukraines rige musikalske traditioner, der varierer fra øst til vest og nord til syd.

"Der er en stor kraft i de ukrainske folkesange," siger Svetlana Nielsen. "De er essensen af de tidligere generationers visdom, som vores forfædre ønskede at formidle til os. Den ukrainske musik har en helt særlig klang og nerve."

Udover musikken vil der også være tid til at tale om de ukrainske instrumenter, og afslutningsvis bydes publikum op til traditionel kædedans.

Praktisk information
Dato: Lørdag 28. september 2024
Tid: Kl. 13:00
Sted: Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Alle 6, 2900 Hellerup
Entré: Gratis
Tilmelding: Her på siden

Foredrag med Martin Krasnik om Mellemøsten

Mandag den 30. september 2024 kl. 17:00 kan du høre Martin Krasnik fortælle om den langvarige konflikt i Mellemøsten. Krasnik vil dele sin personlige historie og forhold til både Israel og palæstinenserne, samt hans håb for fremtiden.

Martin Krasnik er en erfaren journalist og chefredaktør på Weekendavisen, med en baggrund som korrespondent i Jerusalem og London, samt udlandsredaktør og USA-dækker under Barack Obama.

Praktisk information
Dato: Mandag 30. september 2024
Tid: Kl. 17:00
Sted: Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Alle 6, 2900 Hellerup
Entré: 35 kr
Tilmelding: Her på siden fra den 30. august

Foredrag om komponisten Ebbe Hamerik

Tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 17:00 kan du høre forfatter, forsker og anmelder Eva Hvidt fortælle om komponisten Ebbe Hamerik. Hamerik var en af sin generations betydeligste danske orkesterledere og komponister, kendt for sine operaer og cantus firmus-symfonier.

Historien om Hamerik er også en interessant slægtshistorie, der strækker sig tilbage til det tidlige 1800-tals Grundtvigianske kulturliv og til musiklivet omkring Hartmann, Hornemann og Gade.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 1. oktober 2024
Tid: Kl. 17:00
Sted: Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Alle 6, 2900 Hellerup
Entré: Gratis
Tilmelding: Her på siden fra den 1. september

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut