Shell på Kildegårdsvej åbner for lynladning til elbiler

Med åbningen af en kraftig lynlader giver Shell på Kildegårdsvej både lokale og pendlere nordfra en ny, nem mulighed for at lade bilen på en af markedets kraftigste ladestandere. (Foto: DCC Energi)
dato

Hellerup får nu endnu en lynhurtig lademulighed til de mange, nye elbilister. Med åbningen af en kraftig lynlader giver Shell på Kildegårdsvej både lokale og pendlere nordfra en ny, nem mulighed for at lade bilen på en af markedets kraftigste ladestandere. 

For at imødekomme behovet for hurtig og nem ladning af elbilen åbner Shell tankstationen på Kildegårdsvej 105 i Hellerup nu for lynladning til elbilister. Den nye ladestander, der supplerer de traditionelle benzin- og dieselpumper, leverer 300 KW ladekapacitet. Det svarer til, at en nyere elbil kan oplades fra 20-80 procent på cirka 20 minutter. 

”Med åbningen af vores lynlader i Hellerup tager vi endnu et skridt i bestræbelserne på at give elbilister i og omkring København adgang til lettilgængelige og lynhurtige lademuligheder. Vi kan se, at behovet for særligt lynladning stadig er stort. Derfor er det naturligvis interessant for os, at vi med vores tankstationer kan være med til at forbedre ladeinfrastrukturen,” siger Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet i DCC Energi, der står bag Shell tankstationerne i Danmark.

Energiselskabet DCC Energi er i forvejen midt i en landsdækkende udrulning af lynladere til Shell tankstationerne. På sigt vil op mod 100 Shell tankstationer i Danmark blive udstyret med ladestandere i stil med den, der nu er åbnet på Kildegårdsvej. 

”Vores tankstationer ligger godt placeret langs vejnettet. Så også når vi taler udbygningen af ladeinfrastrukturen, har vi gode muligheder for at hjælpe bilisterne fra A til B. På den måde kan vores lokale tankstationer bidrage til at skabe en solid infrastruktur for de stadig flere elbilister – og ofte også tilbyde, at du kan tanke god kaffe og mad, mens du alligevel venter,” siger Søren Møller Maretti. 

Betaling for lynladning sker på samme måde som ved diesel- og benzinstanderne, nemlig enten med Dankort, kreditkort eller et Shell brændstofkort. Bilister, der har det nye Shell Card Mobilitetskort, som er en videreudvikling af det traditionelle brændstofkort, kan også bruge deres kort til betaling på ca. 90 pct. af alle ladestandere i Danmark. Hertil kommer ca. 500.000 ladestandere i hele Europa. 

Kilde: DCC Energi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.